Tas taip vadinamas PABADAVIMAS prieš Kalėdas

2013-12-21 | 13:12 | This is the Life
22

Nu, dar ir aš apie Kūčias pašnekėsiu. Pasakojo man vakar, kaip paprašė močiutės, kad nieko negamintų tais metais, nes „mes patys susitvarkysim“, o močiutė atsakė, kad mol OK. Tai atvyko tuomet toji močiutė su septyniais didelias IKI maišais, prikištais puodų su silkėm, mišrainėm ir kita šventinio stalo valgoma atributika. Vien desertų – kokie du maišai. Ir neaišku, kam visa tai. O ironiškiausia, kad būtent tos močiutės ir būna TOS, kam labiausiai rūpi puoselėti Kūčių tradicijas. T.y. jos rūpinasi, kad Kūčių patiekalai būtų:

– be jokių majonezų ir neriebūs in general (nors jų ruošimui sunaudojo 2,5 litro aliejaus – true story);
– kuklūs (nors netelpa ne tik į šaldytuvą, bet ir ant didžiausio stalo);
– be mėsos, nes tipo adventas, o mėsa, pagal tradicijas, yra prabangos prekė (tačiau į trasą laisvai gali eiti gardūs milžniški unguriai, upėtakiai ir lašišos bei 12 rūšių silkių; na ir kepto karpio dar, kad jau tikrai nepritrūktų).

Kai kurios šeimos negeria ir alkoholio tą dieną, bet nuo šito momento man nėra nei šilta, nei šalta – nelabai net atsimenu kaip mūsų namuose daroma. Šiuo postu norėjau pasakyti, kad mane siutas ima nuo iškraipytų tradicijų, kai davatkiškai vaidinama, kad valgoma kukliai, bet iš tikrujų tos pačios davatkos ėda apsiputojusios ir varva joms kisielius su silkių patalų priemaišom per barzdą. Bet štai majonezo negalima – tu ką, Dievas gi išprotės sužinojęs, apie tokį smaguriavimą. Nes prieš Kalėdas reikia rimties ir biedno meniu turinio, o ne dangiškų migdolų. O va, kai jau Kalėdos ateis… tai jau valgysim viską iš eilės kaip kokie studentai, grįžę pas tėvus į provinciją/gavę padidintą stipendiją! Šitiek atkentėję! Gal net kokį šerną, dešimt triušių, ančių, vištų, kalakutų… kiaulę dar galim papjaut. Nes pzdc per tą Kūčių bado akciją, tai čiut neišmirėm visi dėl tokios nepilnavertės mitybos.

Screen Shot 2013-12-21 at 13.54.33

Ilgai gūglinau, bet jokio kuklaus stalo su perlinėm kruopom, juoda duona ir troškintais kopūstais aš taip ir neradau. Todėl man ir atrodo, kad gal tada jau geriau ant stalo padėt tas dvyliką narkotikų rūšių ir LSD plotkelių, o po staltiese – gandžos, vietoje šieno. Ir be gradusų, ir neriebu, ir vegan.

Komentarai

12 balų iš 10!

Ieva Nina via Facebook ( December 21, 2013 at 2:33 PM )

niasiparink, seni

kaimietiz ( December 21, 2013 at 3:16 PM )

“Ilgai gūglinau, bet jokio kuklaus stalo su perlinėm kruopom, juoda duona ir troškintais kopūstais aš taip ir neradau. ”
nes tokios seimos neturi nei fotoaparato nei interneto.

Tom Lav via Facebook ( December 21, 2013 at 4:43 PM )

Keista nuomome.

Justas Shiaure via Facebook ( December 21, 2013 at 10:06 PM )

Grazios tos tradicijos ir be ju nebutume lietuviai, ir nieks jum nedraudzia majonezo ryt, valgom zuvi ir darzoves ir nieko tame ner blogo, jei jusu mociute davatka jus puola del jusu stalo cia jusu beda. Pas mus stalas buna kuklus, ir karpi gali suzvejot, nebutina viska pirkti:)

Justas Shiaure via Facebook ( December 22, 2013 at 11:05 AM )

Todėl, kad aliejus leistinas, o majonezo sudėtyje yra ir kiaušinių, kurie Kūčioms yra neleistini. Šiaip nelabai įsivaizduoju, kaip galima sunaudot 2.5 ltr. aliejaus, ruošiant Kūčių patiekalus? Gal gerti jį? 😀

Rima Petrauskaitė-Šantarienė via Facebook ( December 23, 2013 at 1:23 PM )

Žmonės brangieji, esmė to stalo ir aplamai pastniko yra ne tik savo fizinio kūno malonumų apribojime, bet ir dvasiniame susikaupime. Mes turime atsisakyti kūniško malonumo tam kad priartėtumem prie Dievo dvasios. Dėl to ir reikia valgyti kukliai.

Pilates Irina via Facebook ( December 23, 2013 at 6:04 PM )

Tradiciškai mes nei žuvies neturetumem valgyt. Tik riešutus grybus, sėklas daržoves ir pan. O bet tačiau, laikai keičiasi. Man net vyno liepė nupirkt. Bernardinai.lt buvo neblogas straipsnis apie mūsų senoliu tadicijas, pasninko patiekalus.

Romintė Niedvaraitė via Facebook ( December 24, 2013 at 11:10 AM )

Tu ką, negi nematei ką sakė evangelistas Deimantas Alekna? 😀 tiesiai į pragarą varysi…

Tomas Zitikis via Facebook ( December 24, 2013 at 11:19 AM )

Komentuok

TrackBack URL :

pagetop

  • Maistas Ausims Instagram’e

    Instagram
  • Blog’o autorė Instagram’e

    Instagram

  • Archyvai

  • Daugiau senų „Maistas Ausims“ įrašų

  • Čia
  • Maistas Ausims on Facebook