Serdos sukelia vėžį, cheeseburgeriai, kiaušai ir kitos svarbios temos

2015-10-27 | 15:20 | An Issue to Discuss
22

Mane erzina, kai žmonės patys neseniai atsivertę į vegetarizmą, apie tai pasakoja kaip kokie daktarai, kurie gal jau ir nuo gimimo tokiais tapo, nes ir jų tėvai (irgi daktarai) tokie buvo. Gerai, kad skleidžia šviesią žinią, bet dažniausiai jie tą daro su tokiu lengvu paniekos poskoniu – tipo aš geresnis už tave ir geriau žinau, nes matai, jau net du mėnesius ar du metus pats nevalgau mėsos! O tu ką, ble?! Tas mane ir erzina. Čia net nebūtinai apie vegetarizmą. Atrado, matai, vakar sveiką mitybą ir sportą, tai šiandien jau tau gali aiškint, kiek proteino turi būt tavo dietoj.

Jeigu kam įdomu, koks mano požiūris į MĖSYTĘ (nuo šito žodžio mane taip supurto kaskart…), tai galiu pasakyt tiek, kad mano santykis su ja visada buvo on and off. Nekenčiu jos, bet iki galo taip ir neatsisakau. Trūksta valios ir trukdo vyras namuose. 😀 Paliubomu, kad lengva kaltinti kitą, sakysit. Tai aišku, kad lengva. Todėl tą ir darau. Duh. Bet visokios pusiametės mėsos neėdančios supermamos man tegul neaiškina, ką aš turėčiau daryti, nes garantuoju, kad jos per visą gyvenimą Klaipėdos dešrelių suėdė tiek, kiek aš su savo on and off nespėsiu suėst net jei išgyvensiu iki 250 metų amžiaus.

Praeityje septynis metus buvau nevalgius raudonos mėsos, kas man sekėsi labai lengvai. Kitą mėsą valgydavau itin retai. Paslydau būdama broke Londone. Tą dieną nusprendžiau: „Nu davai, tik vieną Mako cheezą, tik šiandien, niekas nesužinos.“ Tiek pat metų nebuvau buvus Makdonalde apksritai. Tą kartą vos nenualpau nuo cheezo skonio – juk kadaise, vaikystėje, tai buvo mano mėgstamiausias sumuštinis. Paslydus vieną kartą, antrą kartą paslyst buvo lengviau, o trečią – dar lengviau.

Dabar mąstau apie pescatarian dietą (žuvis, seafoodas, kiaušai –  galima), ką esu varius ne vieną kartą, bet visada paslysdavau dėl gerų jūros produktų trūkumo. Nes man gi vis reikia, kad būtų skaniai. Pvz., nėra lašišos pardėj, tai kaip aš tau valgysiu pusryčius ant jų neužsidėjus kažko sūraus? Nėra lašišos, tai paimu beikono, nes compromaizinti flavorio nenoriu. Jei tai yra pietūs, kokioj nors pvz., Gvatemaloj esminiai patiekalai yra mėsos troškiniai, kuriuos užmeta ant ryžių. Kai kuriose vietose yra tik jų ir kokio mėsos bbq. Nevalgysiu gi aš tau plain ryžių, atsisakiusi viso kito. Jau geriau nieko, nei kažkas plain. Tik per savo lavoną aš gadinsiu vietą skrandyje beskoniui maistui. Ak, kaip nelengva būti manimi. 😀

screen-shot-2016-09-22-at-12-08-25

Evelinos Shakshuka. Foto iš mano Instagramo: https://instagram.com/stundziene/

Ir dar vienas dalykas. Nė už ką gyvenime neatsikysiu savo mėgstamiasio maisto produkto – kiaušinių. O tie, kas dar tiki 80’s trydom apie kiaušų cholesterolį ir nesveikumą, tai galit mane velniop trint iš FB draugų. Sunku patikėt, kad dar ir šiandien yra žmonių, kurie stato kiaušus šalia beikono, kaip vienodai nesveikus dalykus. Nes cheminė granola paliubomu yra sveikiau. LOL. O kalbant apie kiaušus ir vištų gerovę, tipo ar etiška juos valgyt, tai čia man neįdomus jokie argumentai, nes kiaušus valgiau, valgau ir valgysiu, nepaisant nieko. Tokia aš jau esu pratyvna. Buh bye.

Komentarai

ak tos putos nuo kiaušinių cholesterolio lol

Ignas Suslavičius via Facebook ( October 27, 2015 at 3:32 PM )

Pupinija… Tu man visada patikai (neapsigauk – nesakau, kat mylejau).

Kas per HUJNIA yra ta visa mass media betvarke? Cituoju: “Naujausi mokslininku tyrymai IRODE”!.. HUJNIA. Kasdien atsiverti delfi, 15min, lietirti ir viena diena suzinai, kad kiausinis gali pasalinti depresijos pozymius, kita diena, kad jei ji vartosi kasdien – mirsi gyvenimo nepadulkintas. and so on. HUJNIA TAI. As esu vegetarianas-pesketarianas. Ir man giliai px, ka kiti apie mane mano, kaip kad man px ka kiti valgo. Visiems sakau paprasta dalyka – nevalgyk NUODU ir klausyk ko organizmas reikalauja. Paprastai kai nevalgai chemijos, ty jei organizmas jos nera patyres, jis tada reikalaus TEISINGU produktu, kuriu jam truksta. nesvarbu tai salotos, theremiskai neapdaroti riesutai ar kraujine mesa. Bet jei tu daznai megsti piktnaudziaut chemija – gliutomatais, koncervantais, cukrumi, etc – tada organizmas pasimeta ir pradeda reikalaut i ji pilt suda. Tiesiog valgyk, stenkis pirkt preke kokybiska, sveika, be priedu ir tada valgyk KA-NORI. mesa, darzoves, zuvi kiausus – svarbu, kad TAI nebutu praskieksta su chemija. nors seis lajkaijs be tos chemijos kaip zinia sunku rast produktu. mesa su garmuonais, salotos apipurkstos. bet salotas pvz nuo apipurskimu galima isskalaut palaikius ir patialiuskavus jias bliuuuude apie 15 min. mes galima pirkt is patikimu ranku, o ne is “kazkokio ukininko turguje” arba “maximoje”. Ir nereiks tada is vis parintis. ir kitu neparinsi. ir kiti nesiparins. ir viskas bus ore.

Tiesiog gyvent reikia Teisingai ir tada automatiskai klausyti organizmo.

O kad BLET NAHUJ dabar visa mass media svaigsta, kad bacon kelia vezi tai da nu nahuj kaip pizdiec blet. kas cia – tipo NAUJIENA, hahahah? Tyl daba suzinojo pasaulis, kad beikonas hujnia??? nu nihuje! sibe!

As tiesa pries tris dienas girdejau, kad marichuana gydo sizofrenija, pries dvi dienas girdejau, kad ji skatina psichoze, pries viena diena girdejau, kad padeda mest svori, o sian girdejau “LEGALIZUOKIT mariCHUJana LIETUVOJ!” Valio, moikslininkai irode!!111!!

😀

Kaimietiz ( October 27, 2015 at 3:36 PM )

😀 Garmuonai 😀

Evelina ( October 27, 2015 at 3:45 PM )

O kaipgi
OFICEALU: MESA SUKELIA VEZY
Dabar mesa yra tam paciam lygyje kaip rukymas ir alkoholis.
Ar tai kazka pakeis ? Atsipeikesim ?
Paziurekit i saltinius: World Health Organisation / BBC News
SKANAUS !

Poo ( October 27, 2015 at 5:00 PM )

tikiuosi, kad kažkiek pakeis. 🙂

Evelina ( October 27, 2015 at 6:47 PM )

Iki pasikeitimo toli, kol kas dar transformuojasi i Megaveganą. Dar į indiją turi nuvažiuot 😀

Poo ( October 27, 2015 at 7:39 PM )

Ooo ir šitas čia pasireiškęs 😀

Bobas Lapelis via Facebook ( October 27, 2015 at 8:40 PM )

Mane tai uzpisa tas vegetaru purizmas, kad tipo jau niekada gyvenime nebegalesiu prisiliesti prie negyvo organizmo.
O dar labiau uzpisa, kad kiekvienam myle kapoja kiaushus ir varshke, tipo nbd kad lygiai tas pats poveikis sveikatai, gamtai ir t.t.

dzh ( October 28, 2015 at 12:39 AM )

gal kas zinot,kur Lori Pyrstas dingo?

Padekit ( November 10, 2015 at 11:38 PM )

mirė nuo vėžio. mėsos persivalgė su chemija.

lynx ( November 16, 2015 at 3:52 PM )

deja, ne. o kas ieško? 🙂

Evelina ( November 29, 2015 at 5:42 PM )

Komentuok

TrackBack URL :

pagetop

  • Maistas Ausims Instagram’e

    Instagram
  • Blog’o autorė Instagram’e

    Instagram

  • Archyvai

  • Daugiau senų „Maistas Ausims“ įrašų

  • Čia
  • Maistas Ausims on Facebook